Nieuwsbrief van vrijdag 23 september 2022

23-09-2022
Nieuwsbrief van 23 september 2022

We zijn dit jaar weer lekker gestart.  De groepen zijn weer aan elkaar en aan de nieuwe leerkracht gewend.  Als u wilde, had u een kennismakingsgesprek met de leerkracht. De leerkrachten van groep 1,2 en 3 komen op huisbezoek.

24 september, opening wandelroute
Al een jaar of 2 hangt het bord bij de speelplaats van de wandelroute. Zaterdag om 11 uur gaat hij echt van start. U kunt een kopje koffie krijgen en daarna vanaf 11 uur met een docent de wandelroute gaan lopen. Bij terugkomst krijgt u een stempel. Het is gezellig om samen met mensen uit de buurt te bewegen. Wij dragen daar graag aan bij.  KOMT U OOK OM 11 UUR?

Kamp en schoolreisje
Het kamp van groep 7-8 was een groot succes. De kinderen zijn met de trein naar Apeldoorn gegaan. Dat was een hele belevenis, daarna op de fiets naar Paleis Het Loo, prachtig was dat.  Daarna op de fiets naar Vierhouten. Hier is het kamphuis. Daar hebben de kinderen een fijne tijd gehad. Vrijdag weer met de trein terug naar Hoorn.  De kinderen waren enthousiast over hun reisje.

Groep 1 tot en met 7 zijn ook met de trein geweest. Zij zaten niet zo lang in de trein. Enkhuizen was een mooie bestemming. Ook deze kinderen kwamen niet uitgepraat over wat ze allemaal hadden gezien.
Heeft u nog niet voor het scholreisje betaald, wilt u dat nog even doen?  Mocht het u niet lukken om te betalen, loop dan even bij mij binnen. Dan krijgt u ook geen herinnering brieven meer.

Groep 3-5
Voor dit schooljaar hadden we een groep 3-5 gemaakt,. Het liefste hadden we groep 3 als enkele groep. In groep 3 start het leren lezen echt. Gelukkig hebben we de ruimte gevonden om ook op maandag de groep 3-5 uit elkaar te halen.
  Ma Di Wo Do Vr
Groep 3 Ramona Willemijn Willemijn Willemijn Willemijn
Groep 5 Mariska Willemijn Anieke Anieke Mariska

U ziet dat de groep alleen op dinsdag nog bij elkaar zit. Deze dag hebben ze ook om de beurt gym.
De leerkrachten hebben onderling een heel goed overleg. Zo zorgen we ervoor dat de lijnen goed doorlopen.
Deze verandering start aanstaande maandag al. Ouders van groep 3 mogen maandag dan ook even naar binnen om kennis te maken met Ramona.


Nieuw personeel
We hebben binnen de school wat nieuwe gezichten rondlopen.
Op maandag is Rula op school. Zij ondersteunt het team met klusjes, maar zij leest ook in de klassen.
Op dinsdag en donderdag is Annemiek op school. Zij neemt de taken van juf Milica over.
Verder is Amanda aangenomen als teamcoach van de opvangkant. Zij heeft ook uren om samen met mij aan het beleid van de school te werken.

MR
De eerst MR (Medezeggenschapsraad) is weer geweest. Namens de Fluitschip ouders waren Truus Ammeraal (moeder van Mylo gr 3) en Maartje Flotman (moeder van Floortje gr. 6) aanwezig.

Fijn weekend
Gabrie van den Hout
Directeur IKC Het Fluitschip
 

Leerling aan het woord

Kom maar eens kijken! De meester en juffen leggen heel goed uit. Ze kijken echt hoe ik de uitleg nodig heb!